Kockkampanj för ekologisk mat

Foto:

Norrbottens län2007-05-31 01:45
Klassiska desserter på mitt vis

Magnus Johansson

ICA Bokförlag

INTE för inte kallas han "Choklad-Jesus". Magnus Johansson har vunnit allt som går att vinna.

Nyligen fick hans chokladrestaurang, som ligger i Stockholm, ta emot DN:s Gulddrake-pris för Bästa kafé. Han kan det här med sötsaker, helt enkelt.

Här jämför han klassiska desserter med klassiska fotbollsmål. En parallell så skön som någon.

Mästarkonditorn tar sig an de historiska höjdarna med stort självförtroende och pedagogiska beskrivningar.

Här och där drar han ner på fett- och sockerhalten, men bara där det är tekniskt möjligt. Och däremellan tvistar han till det en smula och introducerar mer moderna smakkombinationer.

Jag skulle knappast kalla det här en lämplig nybörjarkokbok för gottegrisar. Snarare en fenomenal följeslagare för hyfsat erfarna efterrättsentusiaster, tillika garnerad med en mästares bästa knep och tips.

Servera någon av Choklad-Jesus klassiker och gästerna blir garanterat imponerade. Förmodligen med ett lycksalig leende på läpparna, dessutom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!