INGA pekpinnar, inget hälsosnack, inget GI. Det handlar om att vilja få folk att äta och laga grönsaker. Att visa att det finns ett liv bortom gurka och tomat. Den före detta Årets Kock-vinnaren Markus Aujalay har ett solklart mål med sin senaste kokbok. Det är ingen vegetarisk bibel, utan en sjusärdeles skön samling recept som innehåller en bred repertoar av smarriga grönsaker. Som vanligt är han avväpnande charmerande och chosefri. Hans enda ambition är att få oss att käka mera grönsaker - året runt. Gärna i sällskap med kött och fisk. Och han lyckas väcka suget. Hela bokens mjuka format och finstämt familjära bilder ger ett avspänt och lättillgängligt intryck. Det handlar inte om avancerad tävlingsmat, utan om schysta råvaror tillagade med fantasi och känsla för grönt. Och de passar alla i familjen. Vi får även lära oss om grönsakernas historia, egenskaper och användningsområden. Här finns kort sagt det mesta - utom sallad utan dressing. Som författaren säger: Sånt är för kaniner.
Kokbok
<STRONG>Med mycket grönt<BR>Markus Aujalay<BR>Natur & Kultur </STRONG>