Kiruna
Tävlingarna duggar tätt för Ali Chahrour. I förra veckan deltog han i den mycket prestigefyllda tävlingen Campionato Mondiale Della Pizza i Parma, eller världsmästerskapen i pizza som den också kallas. Juryn lät sig imponeras av hantverket och kvaliteten på Alis kreation innehållande bland annat renfilé, zucchini, aubergine och svensk ost. För bara några veckor kammade han hem en tredjeplats i världens största pizzatävling som anordnades i Las Vegas och nu var det dags igen.
– Det är många som tävlar men i olika klasser med olika typer av pizzor och därför är det fler än en vinnare. Jag blev bäste svensk och den ende som fick det fina diplomet, säger Ali Chahrour stolt.
Hur kändes det att ta hem en förstaplats?
– Mamma mia, oj! De som fick diplomet började gråta, man är räknad som nummer ett i världen. Jag blev så glad att jag dansade istället, säger Ali Chahrour.
Framgångarna har än en gång bevisat att Ali tillhör världseliten och minsann bakar pizzor av yppersta världsklass och nu har han tankar på att börja lära andra hur en bra pizza ska bakas från grunden.
– Nu vill jag göra något speciellt, kanske öppna en pizzaskola. Det är viktigt att kunna utveckla pizzabakandet i landet och jag vill att man ska ha bra kvalitet på pizzorna, säger Ali Chahrour.