Fler uppskattar grönt te

Norrbottens län2007-03-22 06:00
NÄR gräddan av den svenska kocknoblessen ska publicera sig i bokform går de sina egna vägar. Ingen traditionell kokbok, här inte. Melker Andersson, känd för svenska folket som trumpen såpakock, brinner för sitt krogimperium, som hyllas med en bok per restaurang. Eld står för restaurangen Grill, Smak för restaurangen Restaurangen och Oas för Fredsgatan 12. I de tre smala böckerna finns precis allt en matälskare behöver veta. Plus en himla massa annat. Allt mellan hiphop, husman och hoisinsås platsar i den här totalt hämningslösa explosionen av köksvetenskap, fotokonst, mode, vin, musik, resor, toppgastronomi, blommor, galej, form, rök och färg. Skickliga matskribenter förklarar teknikerna, gästskribenter tar ut svängarna, formgivare slår halsbrytande kullerbyttor, mästartips och guldrecept travas upp rad på rad. Köp en eller alla tre samlingarna och bjud dig själv på ett kokboksäventyr de luxe. Det är inte alltid så lätt att hänga med - men som det svänger!
Bok
Eld, Smak, Oas<BR>Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Ålund Natur och Kultur
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!