Corsica: Ingen kulinarisk upplevelse

Att beskriva restaurang Corsica i centrala Luleå är inte det lättaste.

Foto:

Norrbottens län2010-02-22 06:00
Inredningen liknar ingen annan restaurang. Det är en blandning av fult och mindre fult, men ändå lite charmigt. Hade det bara funnits en heltäckningsmatta på golvet hade det kunnat vara en gammal hederlig pub på den engelska landsbygden. Det finns till och med en öppen spis i lokalen. Restaurangen är nog mer känd som ett vattenhål främst under helgerna, men här serveras även luncher och givetvis också mat under kvällarna. Lunchutbudet består av ett antal olika pizzor, pastarätter och även vanlig husmanskost. Vi beställer in en pasta med renskav samt kycklingfilé i rödvinssås med pommes château. Pastan är rykande het då den serveras vid bordet. Det smakar ganska bra, men tyvärr kommer inte renskavens goda smak fram så mycket. Kycklingfilén ligger i något som ska vara rödvinssås. Till färgen liknar såsen mest färgen på en rödbetssallad och det ser inte vidare aptitligt ut. Inte heller smakar det så bra. I stället för att försöka göra det fint borde man ha försökt göra det enkelt. För som bekant är det oftast det enkla som är bäst. I lunchen ingår även sallad och bröd. Salladsutbudet är inte mycket att hurra över. Det finns pizzasallad, oliver, majs och lite annat i olika skålar och känns inte speciellt spännande, utan mest pliktskyldigt. Till maten ingår även kaffe och kakor. Personalen är trevlig och vi blev mätta, men någon större kulinarisk upplevelse var det inte. Så betyget för Corsica kan inte bli mer än en tvåa.

Corsica

Nygatan 14

Husmans, pasta, pizza med mera

Pris: 75 kronor

Betyg: 2 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!