Bra start med med müsli

Norrbottens län2006-09-07 06:00
<P>Nyttig Start-müsli 45 minuter <BR>Gör dina egna Start-flingor. &shy;Betydligt nyttigare, lyxig känsla och väldigt, väldigt gott. <BR>100 g sötmandel 5 dl rågflingor 5 dl fiberhavregryn 2 dl solrosfrön 1 dl pumpafrön 1 dl kokosflingor 1 msk malen ingefära 1 dl linfrön 1/2 dl råsocker (kan uteslutas) 2 dl vatten 5 msk solrosolja 1 dl russin 1 dl torkade aprikoser <BR>Gör så här: <BR>1. Hacka mandeln ganska grovt. <BR>2. Blanda med rågflingor, havregryn, solroskärnor, pumpafrön, kokos, malen &shy;ingefära och &shy;linfrön. <BR>3. Tillsätt råsocker och blanda väl. <BR>4. Blanda vatten och olja och stänk över grynblandningen. <BR>5. Krama ihop müslin med &shy;händerna och bred sedan ut den i en smord långpanna. <BR>6. Rosta blandningen i 200 grader i cirka 25 minuter. Det är viktigt att röra om då och då så att det inte bränns. <BR>7. Låt svalna. <BR>8. Blanda ner russin och klippta aprikoser. Förvara i en tät burk. Ät till fil eller yoghurt.</P>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!