Barn väljer helst vitt bröd
Dietistexperter tipsar om att ge barnen vitt nyckelhålsmärkt formbröd, som faktiskt kan vara nyttigare än sötat fullkornsbröd.
En smörbytta med namnet Guldtackan som är formgiven av Ignacio Alonso har utnämnts till Årets Smörbytta 2006.
Studenterna på Institutionen för Glas och Keramik på Konstfack har i samarbete med Arla Foods tävlat om att utveckla framtidens smörbyttor som ska förenkla hanteringen och användandet av Svenskt Smör. Vinnaren tilldelades ett stipendium på 25.000 kronor.
Den vinnande smörbyttan kommer att finnas tillgänglig för konsumenter våren 2007.
Hårdost som möglat behöver inte alltid kasseras. Skär i stället bort möglet med en centimeters marginal och se till att förpacka osten i tättslutande plast.
En hårdost kan bli mycket gammal utan att bli dålig. Det gäller bara att hålla möglet borta. Osten kan även frysas och tinas långsamt i kylskåp."Denna knaggliga, grå, fula och slemmiga mollusk har med sitt anspråkslösa väsen förtrollat människor i flera tusen år." En sanning som står att läsa i förordet till den här hyllningsboken till havets förnämsta frukt. Det rör sig dock inte enbart om en ren kärleksförklaring från det äkta paret Hansare, utan om en spännande och kunskapsspäckad upptäcktsresa bland världens ostronbankar och skaldjursrestauranger. Vi får dessutom lära oss allt från näringsvärde till knepen att öppna olika sorters ostron samt några rejäla historielektioner som bonus.
Och så naturligtvis en mängd intressanta recept inklusive dryckestips. Det är mycket läsning för pengarna. En fin bok för molluskens vänner.
Ostron - en kulinarisk resa i tid och rum
Lars och Jane Hansare
B. Wahlströms
Lars och Jane Hansare
B. Wahlströms
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!