Storsatsning på Bodens första padelhall

Den växande sporten padel breder ut sig stort över landet. Nu går fem företagare ihop och investerar i Bodens första padelhall.

På torsdagen hölls en pressträff där den nya satsningen presenterades.

På torsdagen hölls en pressträff där den nya satsningen presenterades.

Foto: Bodens kommun

Norrbottens Affärer2019-10-17 11:20

Om allt går enligt plan kommer Bodens första padelhall, intill Boden arena, invigas under våren 2020.

På torsdagsmorgonen kom nyheten om att företagarna Björn Enberg, Patric Falk, David Thomelius, Janne Samuelsson och Mats Wikman gör en gemensam satsning på bygget av en ny padelhall.

– Vi är alla företagare i Boden inom olika branscher. Luleå är i dag närmast om man vill spela padel och då tänkte vi att det skulle vara roligt att göra något för Boden, säger Mats Wikman.

Just nu pågår markarbetet för Bodens padelcenter som kommer att rymma fyra banor på nära 1300 kvadratmeter. Dessutom kommer två omklädningsrum, en mixbastu och konferensmöjligheter att finnas på anläggningen.

– Padel är en av de snabbast växande sporterna i världen just nu. Jag själv började spela i sommar och det är en sport som passar de allra flesta. Ung som gammal, tjejer som killar, säger Mats Wikman.

Tror du att en padelhall är efterlängtat bland bodensarna?

– Det har varit ganska mycket prat om det. Nu när vi gått ut med den här nyheten så är det många som tycker att det är kul.

Kommunalrådet Claes Nordmark välkomnar satsningen.

– Det här skapar såklart framtidstro i Boden när de privata ägarna investerar i Bodens Padelcenter och i kommunens framtid. Det bidrar både till nytta och nöje, nytta i form av att padel är en enormt växande sport och det skapar ännu fler tränings- och motionstillfällen i Boden. Nöje i form av att det är väldigt många som tycker att padel är fantastiskt roligt att utöva och den passar både nybörjare som de som är riktigt duktiga på sporten, säger Claes Nordmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om