Så vill hon utveckla restaurangen på Kronan

Solima Larsson vill laga mat med kärlek – nu driver hon restaurangen LV7 Kronan. "Kronan växer och jag satsar för att hänga med", säger Solima Larsson.

Att maten lagas från grunden tycker Solima Larsson är viktigt.

Att maten lagas från grunden tycker Solima Larsson är viktigt.

Foto: Isabella Röger

Norrbottens Affärer2020-01-11 07:00

Solima Larsson har ett stort intresse för mat, hon har hotell och restaurangutbildning och arbetade i branschen under en längre tid innan hon beslutade sig för att öppna restaurangen LV7 Kronan i Luleå år 2018.

– Jag är noga med att folk ska tänka på sin hälsa och jag vill samtidigt tänka på miljön, säger Solima Larsson

Hon är noga med att hennes mat ska tillagas från grunden.

– Folk ska njuta och uppskatta min mat men även äta lagom stora portioner.

Solima ägnar mycket tid åt lokalens utseende och atmosfär. Hon köper gärna begagnade saker, viket ger henne större ekonomiska möjligheter att satsa på maten.

– Jag vill inte ha dyra saker. Jag köper allt från återvinningen för att det ska kännas mysigt, menar Solima Larsson.

Planen är att utveckla verksamheten med mer kvällsöppet, hemkörning och pizza på norrländskt sätt.

– Jag vill göra pizza med renkött eller liknande, något som kan kopplas till Norrland, säger Solima Larsson.

Vad känns viktigt för dig?

– Jag vill servera genomtänkt husmanskost som är snyggt upplagd. Jag tycker det viktigaste är att min mat är tillagad med kärlek..

Hur ser det ut med kunder?

– Det blir bättre och bättre eftersom Kronanområdet växer. Jag har många återkommande kunder.

Hur valde du namnet på restaurangen?

– Vi ligger på det kända militärområdet där många har sovit i olika sovsalar förut och de flesta vet var det ligger.

Vad är dina framtidsdrömmar?

– Jag tror det blir jättebra här men drömmer om att studera till kostrådgivare. Jag vill samtidigt sälja min egen mat i butiker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!