Oklar framtid för Smedjanbutik – Kan inte betala ut löner

Sminkkedjan Make up store, som har butik i bland annat Smedjan galleria i Luleå, inleder en rekonstruktion, det rapporterar nyhetssajten Breakit.

Foto: Sabina Nilsson

Norrbottens Affärer2020-02-25 12:47

Nyhetssajten Breakit har tagit fram handlingar från Stockholms tingsrätt som visar att det svenska sminkmärket och butikskedjan Make up store har inlett en företagsrekonstruktion.

Bolaget ska ha hamnat i en pressad ekonomisk situation som innebär att Make up store inte kan betala ut löner, skatter och leverantörsskulder i närtid.

I ansökan framgår det också att bolaget har skulder på dryga 18 miljoner kronor och 1,2 miljoner kronor i kassan.

Nu planerar bolaget att göra om affärsmodellen och flytta produktionen till billigare fabriker. Samtidigt ska olönsamma butiker stängas, huruvida butiken i Smedjan galleria i Luleå kommer att drabbas är dock oklart.

“Jag har precis fått uppdraget på mitt bord, men har gått igenom det snabbt och sett att det finns en väldigt bra framtidsmöjlighet för det här bolaget. Man säljer mycket och har ett varumärke, just att äga sitt eget varumärke är en stor fördel. Därifrån kan man bygga en sund affär. Nu ska vi ta fram en detaljerad plan”, säger Tomas Arebro, som utsetts till rekonstruktör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om