Klart: Efterlängtad butik öppnar på Storheden

I mars slås portarna upp till en ny butik på Storheden. Då etablerar sig HTH i Norrbotten med Luleåbon Malin Jonsson i spetsen. "Jag har alltid drömt om en egen köksbutik", säger hon.

Ägaren Malin Jonsson (t.h), tilllsammans med kollegan Madelene Persson.

Ägaren Malin Jonsson (t.h), tilllsammans med kollegan Madelene Persson.

Foto: Jessica Tervaniemi

Norrbottens Affärer2020-01-14 07:00

Malin Jonsson har jobbat i branschen i tio år. När frågan från HTH kom om att etablera en butik i Luleå såg hon chansen att starta eget.

– Jag har alltid drömt om en egen köksbutik. Jag har sålt kök från HTH innan och fick frågan om jag ville driva en butik här uppe, säger hon.

Just nu pågår arbetet med att renovera lokalerna på Storheden. Butiken kommer finnas intill Systembolaget och Dressman. Och läget beskriver Malin Jonsson som en riktig fullträff.

– Det är klockrent och jag hade inte kunnat få en bättre lokal. Det är ett superläge. Det blir 300 kvadratmeter med tio visningskök, tvättstuge-, förvarings- och badrumsmiljöer. Sedan kommer vi att bygga ett vinrum för att få fram känslan i lokalen, berättar Malin Jonsson.

Men planerna stannar inte där. De kommer dessutom att hålla i event, bjuda in gästkockar och arrangera kvällar med olika teman. Med sig på tåget har Malin Jonsson sin tidigare kollega Madelene Persson som kommer att vara anställd i butiken.

– Vi har varit kollegor i fyra år och jobbar jättebra ihop som team, säger Malin Jonsson.

– Det känns jättekul. Det är mycket att göra men det är roligt att få vara med och bestämma också. Vi har verkligen tänkt på varenda detalj i butiken, säger Madelene Persson.

Förutom personlig service i butiken kommer HTH i Luleå att erbjuda kunderna en helhetslösning med montering och hembesök.

– Vi kommer att leverera på en professionell nivå och engagera oss i kunderna. Vi vill att man ska känna sig välkommen när man kommer in i butiken, säger duon.

Vad har ni mötts av för reaktioner?

– Bara positiv respons. Alla tycker att det är helt rätt att våga starta eget. Sedan HTH försvann från Norrland har många frågat efter dem. Så efterfrågan finns, konstaterar Malin Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om