Just nu: Flertalet nöjesplatser i konkurs i Luleå

Nöjesgruppen i Luleå AB och Arenarestaurangerna i Luleå AB sätts i konkurs på grund av Corona-pandemin.

Henrik Gröntvedt.

Henrik Gröntvedt.

Foto: Magnus Tosser

Norrbottens Affärer2020-03-25 08:47

"Det är tuffa tider nu. Ofattbart tuffa tider. Inte bara för restaurang- och nöjesbranschen, utan för hela världen i stort. För Nöjesgruppen och Arenarestaurangerna har Corona-pandemin inneburit ett inkomstbortfall på mer än 90 procent.", skriver Nöjesgruppen i Luleå i ett pressmeddelande.

– Att försöka samla det gästantal som krävs för att våra restauranger att gå runt, är inte bara hälsovådligt, det är dessutom förbjudet. Det innebär sorgligt nog att vi måste sätta Nöjesgruppen i Luleå AB och Arenarestaurangerna i Luleå AB i konkurs. De rörelser som omfattas av detta är Allstar, Holy cow, Bar CG bar och Luleå Hockey-restaurangerna, säger Henrik Gröntvedt, vd.

Konkursansökan lämnas in i dag, onsdag, och samma dag utser tingsrätten en konkursförvaltare som ges i uppdrag att avveckla bolagen.

– Det vi gör nu är att invänta att denna pandemi lägger sig och att livet kan återgå till en mer normal tillvaro. Då kommer vi att försöka hitta ett sätt att väcka verksamheterna till liv igen. Vi får se hur det går, säger Henrik Gröntvedt.

Restaurang CG i Luleå och Restaurang Tage i Piteå kommer inte påverkas av konkursen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om