Mat och dryck står i fokus i Hemavans Högfjällshotells satsning ”Hemavan Fjällgourmet” första helgen i februari. Under helgen anordnas bland annat dryckesprovningar och Simon Laiti, ägare av Hemmagastronomi, är gästkock i restaurang Enar.
– Jag ser fram emot en fantastisk helg. Jag har varit i Hemavan varje påsk sen jag var liten pojk, det är en plats står mig varmt om hjärtat. Därför är jag så glad att jag får visa upp lite av min gastronomi just där, säger Simon Laiti.
Under helgen presenteras även en helt ny matmässa, och förhoppningen är ett årligt återkommande evenemang.
– Om man vill varva utförsåkning med ännu mer mat kommer det hållas en dagsmässa där lokala matleverantörer ställer ut sin mat. Där gästerna både kan provsmaka lokalproducerad mat och dryck, de har också möjlighet att köpa matprodukterna. Det kommer finnas matupplevelser från morgon till kväll, berättar Kristofer Lundström, vd och delägare Pite Havsbad Group.