Iraj Rahmani har tidigare ägt pizzerian Miss mac på Tuna och Palma pizzeria, strax utanför Luleå centrum. Han har drivit Salt och peppar på Stadsötorget i Gammelstad och i höstas blev han nominerad till priset Folkets företagare på Luleå business awards gala night.
Nu har Rahmani nya planer i sikte – från den 1 februari tar han över Kyrkbyns bistro & pizzeria.
– Det känns jättebra! Jag håller på att renovera, jag snickrar och det är mycket att göra. Det blir jättefint! Det blir större, jag har precis tagit bort baren, det blir fler bord istället, berättar Iraj Rahmani.
Den sista december slutade han på Salt och peppar, som han arrenderade. Ryktet om att han snart öppnar i Kyrkbyn har redan spridit sig, berättar han.
– I dag kom det några bakom dörren och frågade, jag fick säga att jag renoverar och att de får komma tillbaka i februari. Det är mycket att göra först, städa och få ordning för att sätta igång.
Nu ser han fram emot en nystart i Kyrkbyn.
– Det blir spännande! Jag ser ljust framåt, jag har många kunder bakom mig som kommer med mig dit. Det spelar ingen roll var jag öppnar, vi kommer, säger de. Jag har jobbat här i 20 år så jag känner många.
Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att träffa gamla och nya kunder. En del som jag har gett klubba till som små, de kommer hit med sina barn i dag, och de får också klubbor. Det är jätteroligt för mig.
Vad är hemligheten bakom dina pizzor?
– Ja det finns lite hemligheter, haha. Men jag kan inte avslöja dem.
Vilken är din favoritpizza?
– Jag har många olika, allihopa är goda. Jag äter av alla, en dag äter jag Hawaii, nästa gång Hasse eller Lasse, de ger alla gamla minnen, säger Iraj Rahmani.
De senaste tre åren har Kyrkbyns bistro & pizzeria drivits av Ilhan Sahin, som just nu håller på att packa ihop och göra klart det sista inför överlämningen.
– Sen ska jag ta lite ledighet, jag har inte varit ledig alls de sista åren, säger han och fortsätter:
– Jag är tacksam för de kunder som varit hos mig, de är alltid snälla mot mig och trevliga allihop.
Han passar också på att önska Iraj Rahmani lycka till med pizzerian.
– Jag hoppas att folk känner igen honom, och att han kommer att öka omsättningen. Han är duktig och händig, och fixar till fint där, säger Ilhan Sahin.