Full rulle för jubilaren: "Norrmännen har börjat hitta hit"

Den lokala butiken Snabbasteg ser till att Luleåborna får fotriktiga skor när det är dags att bege sig ut i löparspåret. Nu har femåringen utsetts till Veckans handlare.

Snabbasteg fyller fem år i år. Nu har de utsetts till Veckans handlare i Norrbottens Affärer.

Snabbasteg fyller fem år i år. Nu har de utsetts till Veckans handlare i Norrbottens Affärer.

Foto:

Norrbottens Affärer2019-06-22 07:00

Snabbasteg firar fem år i år. Delägarna Carolina Edlund, Tony Ström och Torbjörn Rosengren tar fram rätt skor, rätt sulor och rätt utrustning för Luleåborna innan löpstegen ska tas.

Hur är läget?

– Det är bara fint. Det har varit full rulle inför midsommar och det känns som att folk har velat kitta sig innan helgen.

Berätta om ert sortiment!

– Vi bjuder ett brett sortiment med framför allt löparskor. Men även bra skor för promenader och inomhusträning. Sedan jobbar vi mycket med sulor, ja egentligen allt för att man ska ha rätt utrustning till ett aktivt liv.

Hur bra är Luleåborna bra att röra sig?

– Jag skulle tycka att de är väldigt bra. Det känns som att satsningen med orienteringskonceptet Hittaut i Luleå har varit superbra. Det är för alla åldrar – från tonåringar till pensionärer. Det känns som att folk satsar på sitt eget välmående och prioriterar sin hälsa.

Hur ser ni på utvecklingen av den lokala handeln?

– Det är tråkigt att butiker lägger ner och det har varit en dålig trend. Men sedan poppar det upp nya butiker också. Jag tänker att det är upp till alla om vi vill ha kvar stan eller inte.

Och i år firar ni fem år. Hur har ni firat det?

– Vi hade en jubileumsvecka i våras med olika leverantörer på plats varje dag. Sedan hade vi flera erbjudanden och tävlingar. Det var superlyckat och jättekul att jobba under den veckan. Kunderna som besökte oss var så glada. Jag tror det är uppskattat att det händer lite annat och att man inte bara prispressar. Det ger lite mer mervärde för kunderna.

Snabbasteg marknadsförde sig i tidningarna NSD och Kuriren i början av jubileumsveckan och märkte av effekten direkt.

– Folk stod utanför butiken och köade redan på morgonen så det var riktigt kul. De gånger vi marknadsfört oss så känner vi av det.

Vad har Snabbasteg för planer i sommar?

– Vi kommer ha öppet hela sommaren och vi brukar märka av den ökade turismen. Norrmännen har börjat hitta till butiken och där sprider sig snacket på campingen, det märks rätt tydligt. Vi satsar på nya märken som vi tagit in den här säsongen och kommer jobba vidare med dem.

I oktober är det dags för det årliga icebug-eventet hos Snabbasteg.

– Då brukar vi ha ett isblock i butiken där kunderna får chans att gå på is och prata med leverantörer på plats, säger Carolina Edström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om