De tar Jokkmokk till Huddinge

I helgen är det 20 årsjubileum för Jokkmokksdagarna i Huddinge. Årets arrangemang bjuder på ett brett utdbud av handel, kultur och nöje. "Det är bra handel här", säger Anders Granberg, Laponia leather.

Jokkmokksdagarna kommer till Huddinge för tjugonde året i rad. Bilden är en arkivbild från Jokkmokks marknad.

Jokkmokksdagarna kommer till Huddinge för tjugonde året i rad. Bilden är en arkivbild från Jokkmokks marknad.

Foto: Gunnar Westergren

Norrbottens Affärer2019-10-26 07:00

Jokkmokksdagarna i Huddinge har blivit en årlig tradition. I år firar arrangemanget 20 år och under fem dagar förvandlas Huddinge centrum till ett Jokkmokk i miniatyr.

Laponia leather/Cress deltar i marknaden för andra året i rad. Efter åratal av resultatlöst sökande efter snygga, bekväma och funktionella plagg tröttnade Anders och Birgitta Granberg på att leta och började tillverka sina egna skinnkläder.

– Det ger försäljning, vi är ute 20 helger om året ungefär så det är en del av vardagen för oss. Det är bra handel här så vi är glada över att det är folk som handlar, säger Anders Granberg som är på plats i Huddinge när Norrbottens Affärer ringer upp honom.

Jokkmokksdagarna bjuder på flera nya inslag under jubileumet, som workshops i väsksömnad och stickning av handledsvärmare. Förra årets succé - jojkworkshopen - kommer också tillbaka.

På lördagen bjuder matkreatören Eva Gunnare på sin populära föreläsning om Jokkmokks åtta årstider, som har blivit en mycket uppskattad del av Jokkmokksdagarna. Lite senare under lördagseftermiddagen uppträder Maxida Märak på Sjödalstorgets scen.

– Det är många som känner igen oss och berättar att de har köpt våra byxor, några har plagg från hela kollektionen, säger Anders Granberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om