Den gamla sossestugan på Rådhustorget i Piteå har genomgått en stor förvandling. Med hjälp av konstnären Amanda Mendiant har delägarna inrett den nya kvarterskrogen.
– Det blir rum i olika färger. Amanda kom med idén och färgerna är tänkt att bringa fram olika känslor. Jag hade liknande idéer som Amanda men hon har hjälpt oss att binda ihop allt, hon är oerhört duktig på det och att sätta detaljer, säger Johan Eriksson.
Centrum Krog består av fem delägare, varav stjärnkocken Johan Eriksson, Jens Hallberg och Ida Åhman, kommer att driva den dagliga verksamheten.
– Det känns jättespännande att få vara med i en sådan här satsning redan från början. Inför premiären är vi väl förberedda och vi hoppas att vi får en bra start. Det här är ju något helt nytt, så det gäller att hitta alla rutiner och få ihop gänget, säger Ida Åhman.
Konceptet kommer att andas modern bistro med humana priser där allt är tillagat från grunden.
– Det blir kolgrillat kött, fisk och grönsaker, även hängmörat kött och lite sånt, säger Johan Eriksson.
Vad hoppas ni kunna tillföra till Piteås stadsliv?
– Ökad restaurangkultur och att Piteåborna äter ute mer. Jag tror att vi kommer vara ett bra komplement, säger Ida Åhman.
Johan Eriksson fyller i:
– Det är kul att få chansen att flytta upp allmänheten till torget. Som det är i dag är det ganska dött. Det känns roligt om vi kan vara med och bidra till att få torget mer levande.
Vad har ni fått för reaktioner från Piteåborna?
– Väldigt positiva och de tycker att det är kul att vi vågar satsa. Tanken med det här är att skapa ett stabilt företag som kan finnas länge. Det är en långsiktig satsning, säger Johan Eriksson.