I dag är det smygpremiär hos Luleås nya restaurang Nodo. När Norrbottens Affärer träffar restaurangchefen Emin Zeynalov är han i full gång med att göra klart de sista deltaljerna i restaurangen.
– Nu är det klart till 99 procent. Det är lite små saker som ska upp som lite tavlor och någon lampa. Men menyerna är spikade, personalen är på plats och alla leverantörer är klara, säger han.
I dag har de smygpremiär för inbjudna gäster.
– Ikväll bjuder vi våra gäster på smårätter och bubbel. Men från och med imorgon kommer vi att köra igång på riktigt, säger Emin Zeynalov.
Vad kommer ni att erbjuda?– Vi har en meny med olika rätter där gästen får bygga sin egen måltid och sedan har vi tapas. Vi ska ha mat för alla och därför försöker vi att satsa mycket på vegetariskt och vegansk. Här har vi mat från hela världen. Vi kommer att byta ut vår meny var tredje månad för att kunna bjuda på en bredd.
Delägarna av den nya restaurangen äger sedan tidigare restaurangerna Nodo sportbar och nattklubb i Boden, samt Nodo lounge och cocktail bar i Piteå. I mars i år tog de över den gamla Tapas de papas-lokalen. Sedan dess har det varit en period av renovering för att få till stilen på restaurangen.
– När vi kom hit tittade vi på lokalen och därefter kunde vi börja visualisera våra tankar. Och då vi inriktar oss på både cocktailbar och á la carte-meny eftersom att vi vill skapa en atmosfär som känns mysig samtidigt som vi har skapat en lokal som vi tror att våra gäster ska känna igen från de andra restaurangerna som vi har, säger Emin Zeynalov.
Är ni nöjd över läget?– Ja, det är inte så centralt men det är nära. Jag tror att om man har en bra service och bra mat så kommer folk hit. Då spelar det ingen roll om man ligger på Storgatan eller inte.
Emin Zeynalov berättar att han inte tror att nerverna inför premiären kommer att lägga sig förrän nästa vecka.
– Jag tror inte att jag någonsin kommer att känna mig lugn, men på måndag kanske jag lugnar ned mig lite. Då har allting lugnat sig lite.