Arvids säljer Kalixrestaurangen

Arvid och Tania Nilsson kommer att driva restaurangverksamheten på Cape East i Haparanda. I och med nysatsningen väljer krögarparet att sälja sin restaurang i Kalix.

Foto: Elisabeth Gustavsson, STARK fotografi & design

Norrbottens Affärer2019-06-05 16:45

– Vi har varit igång sedan juli 2015 och nu börjar vi känna att det är dags att gå vidare och göra något annat. Det har varit fantastiskt kul och en spännande resa. Men de senaste två åren har vi fått förfrågningar om konsultuppdrag och inhopp i andra verksamheter i Norrbotten som vi varit tvungna att tacka nej till. Man kan inte klona sig och restaurangen har varit som en bebis som man inte bara kan lämna. Man måste räcka till allting, säger Tania Nilsson, Arvids place.

Diskussionerna om att driva restaurangen på Cape east har pågått i två års tid. Nu när dealen är klar har krögarparet valt att lägga ut restaurangen i Kalix till försäljning.

– Många kommer givetvis ha funderingar om vad som händer och hur det påverkar eftersom att vi är ensamma om den här typen av restaurang i Kalix. Vad det blir för typ av restaurang i framtiden vet vi inte i dagsläget. Det beror på vem som kommer att ta över och vad de vill sätta för prägel på verksamheten, det är upp till de nya ägarna. Men jag tror och hoppas att det blir något jättebra, säger Tania Nilsson.

Nu hoppas Tania och Arvid Nilsson att intressenter ska höra av sig och tanken är att kunna lämna över restaurangen till en ny krögare senast vid årsskiftet.

Har det varit en god affär att ha restaurang i Kalix?

– Utifrån orten sett så har det gått över förväntan. Sedan är det inte en storstad. Det är klart att det är skillnad på att ha restaurang i Luleå och Kalix. Men absolut över förväntan. Det fanns ingen stor restaurangkultur i Kalix när vi öppnade för fyra år sedan så det har hänt mycket under de här åren. I dag går folk ut och äter för upplevelsens skull.

Har ni några andra framtidsplaner?

– Vi har i flera år haft funderingar på att vara mer verksamma i Luleå. Om man pratar om några års sikt så skulle det kunna vara att jobba som konsult inom restaurangbranschen, säger Tania Nilsson och tillägger:

– Jag har alltid varit lite sugen på en vinbar med skönt häng, det känner vi behövs i den här regionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om