Vädret: Kylig dag i Norrbotten

Fredagen ger oss mestadels mulet väder men ganska snart blir det bättre.

Det kommer bli kalla nätter i inlandet de kommande dagarna.

Det kommer bli kalla nätter i inlandet de kommande dagarna.

Foto: Anders Wiklund / TT

Norrbotten2019-10-04 06:00

Vintern är i antågande och minusgraderna har börjat dyka upp mer och mer. Natten mot fredag var det som kallast i Tarfala och Ritsen med -8,8 samt -5,7. 

Dagtid kan det komma att bli plusgrader men nattetid fryser det ofta på i inlandet. Vid kusten ser det fortfarande ut att hålla sig på plussidan mestadels. 

Fredagen vid kusten bjuder på några plusgrader och överlag mulet väder. Lördagen ser betydligt trevligare ut med en hel del sol. Väderläget är likadant i inlandet med skillnaden att det är kallare och natten mot lördag kommer det frysa på när det blir klart väder.

Här hittar du prognosen för just din kommun

Prognoser från SMHI

Kusten

Mulet och vid Västerbottenskusten tidvis byar av snö eller regn, annars uppehåll. 1-4 plusgrader. Till natten kan molnigheten minska men det är osäkert. 0-3 minusgrader. Nordostlig vind.

Inlandet

Mest mulet i dag och omkring noll grader. I kväll kan molnigheten början minska och till natten i så fall klart till halvklart. 2-7 minusgrader, kallast vid klart väder. Nordlig vind som är svag.

Fjällen

Varierad molnighet med en del klara områden. På dagen -4 till +1 grad. I natt 3-8 minusgrader, lokalt något kallare. Mest svag vind.

Temperaturobservationer 05.00

Karesuando -1,5

Katterjåk k-1,3 

Kiruna Flygplats -1,7  

Pajala 0,3

Gällivare -1,1

Kvikkjokk-Årrenjarka -2,4

Arjeplog -0,9

Haparanda 1,2

Luleå Flygplats 1,6 

Vattenstånd 05.00

Luleå - 10

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!