Två norrbottningar i Fi:s partistyrelse

Luleåbon Maria Burström blir Feministiskt initiativs nya partisekreterare, det beslutade partiets kongress på söndagen. "Jag längtar efter att få sätta igång", säger hon till Norr media.

Det var i samband med Feministiskt initiativs digitala partikongress som de två norrbottningarna valdes in i partistyrelsen.

Det var i samband med Feministiskt initiativs digitala partikongress som de två norrbottningarna valdes in i partistyrelsen.

Foto: Montage

Norrbotten2021-03-28 15:47

Maria Burström har varit engagerad inom Socialdemokraterna i många år och har tidigare suttit i regionfullmäktige i Norrbotten och kommunfullmäktige i Luleå. De politiska frågor som främst engagerar henne handlar om glesbygd, urfolk, klimat, djurrätt och naturens rättigheter.

– Jag känner mig mycket glad och hedrad över att ha blivit vald till partisekreterare för Feministiskt initiativ. En viktig fråga för mig är den att hela Sverige ska leva och kunna finnas till. Jag brinner mycket för att föra fram glesbygdsfrågor, säger hon. 

Även Kirunabon Christine Brännvall valdes till ny ledamot i partistyrelsen. 

– Det ska bli kul och spännande att vara med i partistyrelsen på riksnivå, som första ledamot från Kiruna. Fi går in i ett intressant skede med större fokus på lokalpolitiken och jag ser verkligen fram emot att bidra till ännu mer vi-känsla på alla nivåer, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!