"Vi kan åstadkomma något stort tillsammans"

Mobilaris och H2 Green steel har undertecknat en avsiktsförklaring om samarbete inom digitala lösningar under bygget och senare driften av H2 Green steels storskaliga stålverk i Norra Svartbyn.

Mobilaris innovation center.

Mobilaris innovation center.

Foto: Mobilaris

Norrbotten2023-01-09 12:33

Anläggningen blir den första av sitt slag som använder grön vätgas och från start är helt integrerad mellan digitala och fysiska komponenter. Ambitionen med samarbetet är att arbeta med säkerhet och koordinering på området som kommer att öka effektivitet samt förbättra säkerhet och transparens i det stora byggprojektet och senare även i den dagliga driften i det moderna stålverket, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är glada för det här samarbetet med H2 Green steel. De representerar ett nytt sätt att tänka inom industriella projekt, där digitalisering inte är något som läggs på, det byggs in redan från början. Att arbeta med H2 Green steel på det sättet passar Mobilaris perfekt och vi är övertygade om att vi kan åstadkomma något stort tillsammans, säger Mikael Nyström, ordförande för Mobilaris industrial solutions.

– Vi genomför ett av de största industriprojekten i modern svensk historia och vår digitala förmåga kommer att vara avgörande för att vi ska lyckas. Oavsett område arbetar vi med de bästa i branschen och när det är möjligt strävar vi också efter att arbeta med lokala samarbetsparter. Mobilaris har en bevisad förmåga att transformera industriell verksamhet och de har huvudkontor i Norrbotten vilket gör dem en bra match för oss och förmågan att växla upp regionens tech-ekosystem, säger Olof Hernell, digitaliseringschef för H2 Green steel. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!