Sommarjobbare fick golfboll i huvudet

Det var i slutet av juni som en feriearbetande flicka fick en golfboll i huvudet och behövde opereras på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Golfklubben har nu anmält händelsen som ett olycksfall till Arbetsmiljöverket.

En flicka som feriejobbade och fick en golfboll i huvudet. Skadan var så pass allvarlig att hon fick åka till Umeå Universitetssjukhus.

En flicka som feriejobbade och fick en golfboll i huvudet. Skadan var så pass allvarlig att hon fick åka till Umeå Universitetssjukhus.

Foto: Anders Appelgren

Norrbotten2022-08-01 13:28

Av anmälan framkommer att den drabbade flickan arbetade tillsammans med ett par kollegor på en golfbana i Norrbotten. De ska, enligt anmälan, ha varit noggranna med att kontrollera att ingen spelare befann sig vid hålet där de arbetade.

Flickan ska ha reagerat på att någon ropat "fore" från ett annat hål innan hon plötsligt kastades till marken efter en träff i huvudet. Det visade sig sedan att en golfspelare vid ett annat hål, i ett sällskap som feriearbetarna inte var informerade om, hade slagit ut och bollen hade då träffat flickan.

Ambulans tillkallades till platsen, så även flickans föräldrar. Flickan har själv beskrivit att hon blev väldigt rädd och hade mycket ont i huvudet. "Flera personer kom fram och någon försökte lugna och trösta mig", har hon berättat.

På Sunderby sjukhus fick flickan beskedet att de var tvungna att åka till Umeå universitetssjukhus samma kväll. Flickan fick därefter åka från Umeå med strikta restriktioner om vård i hemmet, en ny operationstid och tid för återbesök. Av anmälan till Arbetsmiljöverket framkommer att det är för tidigt att uttala sig om vad olyckan kan få för följder för flickan, men hon beskriver att den har påverkat henne.

"Hela min sommar har förstörts och det är svårt att göra något eftersom det finns miljöer jag måste undvika", har flickan själv uttryckt av anmälan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!