SJ:s återtåg – tar över nattågstrafiken igen

Trafikverket meddelar i ett pressmeddelande att SJ tilldelats uppdraget att bedriva nattågstrafiken på sträckan Stockholm-Luleå/Narvik från och med den 15 december.

Från december kommer SJ att köra nattåg igenom Norrbotten igen för första gången sedan 2020.

Från december kommer SJ att köra nattåg igenom Norrbotten igen för första gången sedan 2020.

Foto: SJ

Norrbotten2024-07-10 09:06

SJ som senast bedrev nattågstrafiken under perioden juni 2008 till december 2020 gör nu comeback.

– Det är både roligt och hedrande att få det här förtroendet. Många är beroende av nattågstrafiken och det är ett stort och viktigt åtagande att vi på SJ nu ska se till att svenska folket kan resa till och från norra Sverige och Narvik, säger SJs vd Monica Lingegård i ett pressmeddelande.

Trafikutbudet kommer att vara oförändrat med två förbindelser per dygn i varje riktning, men priset kan komma att sänkas.

– Vi vill få ännu fler att välja nattågen och kommer att jobba med att utveckla erbjudandet och sänka biljettpriserna, säger SJs affärschef Jan Kyrk.

VY Tåg som fortsatt har hand om nattågstrafiken fram till den 15 december, meddelar att man hade förhoppningar för att få fortsätta med det, men under bättre ekonomiska villkor.

– Vi tackar för fyra fantastiska år, men vi säger inte ”hej då”. Vi säger ”på återseende”, säger Vy Tågs vd Dag Lokrantz-Bernitz i ett pressmeddelande.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!