Så arbetar polisen under påsken

Påsken innebär fler bil- och skoterolyckor. "Vi måste alla göra vad vi kan för att rädda liv", säger Mattias Martinsson, gruppchef på Polisens trafikgrupp i Luleå. I påsk befinner de sig ute i terrängen.

"Starta i god tid och kom fram levande", säger Mattias Martinsson, gruppchef vid trafikpolisen i Norrbotten.

"Starta i god tid och kom fram levande", säger Mattias Martinsson, gruppchef vid trafikpolisen i Norrbotten.

Foto: Frida Enberg

Norrbotten2022-04-13 20:00

Fler människor på vägarna och i skoterterrängen innebär fler olyckor och trafikbrott. 

Mattias Martinsson, gruppchef på Polisens trafikgrupp i Luleå, berättar hur polisen arbetar mot trafikbrott, särskilt under påsken. Han berättar att man från trafikpolisens håll försöker finnas både på olycksdrabbade sträckor och nya platser där man kanske inte förväntar sig att de är.

Är det några specifika trafikbrott som man fokuserar på under påsken?

– Vi kontrollerar som alltid, allt från att skotern sitter fast på släpet till nykterhet, hastighet och bälte.

Trafikbrott sker även bland skoterburna. Polisen har därför flera skoterpatruller ute i terräng för att kolla, främst nykterhet men även förarbevis och att skotern som framförs är påställd, har lagstadgad och väl synlig registreringsskylt.

– Vi vill vara där det är mycket folk i rörelse och försöker göra det vi kan för att undvika att någon skadar sig i trafiken, säger Mattias Martinsson.

Att köra bil eller skoter onykter är en av flera orsaker till trafikolyckor, ofta med svåra personskador. Trötthet, höga hastigheter och farliga omkörningar är ytterligare faktorer. 

– Alla måste dra sitt strå till stacken för att undvika olyckor i trafiken. Se till att vara utvilad, starta i god tid och kom fram levande brukar jag säga, säger Mattias Martinsson.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!