Norrbotten är nominerat till Årets exportregion

Det är andra året som Norrbotten är en av tre nominerade till Årets exportregion. De nominerade har under året medverkat till att främja svensk export från hela Sverige och verkat för att skapa bättre förutsättningar för företag – särskilt små och medelstora – att lyckas i sina exportansträngningar.

Sabrina Suikki, internationell samordnare på Norrbottens Handelskammare och ansvarig för Regional Exportsamverkan Norrbotten. (Arkivbild)

Sabrina Suikki, internationell samordnare på Norrbottens Handelskammare och ansvarig för Regional Exportsamverkan Norrbotten. (Arkivbild)

Foto: Reino Jillker

Norrbotten2022-08-24 16:00

– Det är roligt och viktigt att vårt gemensamma arbete med att öka exporten för våra små- och medelstora företag uppmärksammas av regeringen. Norrbotten är en stark exportregion som besitter världsledande produkter och tjänster, och vi hoppas att fler företag nu blir inspirerade att ta steget att börja exportera eller öka sin nuvarande export, säger Sabrina Suikki, internationell samordnare på Norrbottens Handelskammare och ansvarig för Regional Exportsamverkan Norrbotten.

De nominerade till Årets exportregion är Norrbotten, Skåne och Uppsala.

De nominerade till Årets exportsuccé är Aim Apparel (Aim’n), Nordic Bio och Broddson.

Regional Exportsamverkan

Regional exportsamverkan utgörs i Norrbotten av sju exportfrämjande organisationer, varav Norrbottens Handelskammare är en av dem, som tillsammans hjälper företag med sin exportsatsning och internationalisering.

Exportsamverkan Norrbotten är ett samarbete mellan Business Sweden, Almi, IUC Norr, Enterprise Europe Network via LTU Business, Exportkreditnämnden, Arctic Business och Norrbottens Handelskammare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!