Mulen mild måndag med mycket moln

Täta moln ger mildare väder än normalt så här års.

På måndagen fortsätter det milda novembervädret på de flesta håll i Norrbottens län.

På måndagen fortsätter det milda novembervädret på de flesta håll i Norrbottens län.

Foto: Genrebild

Norrbotten2019-11-25 06:08

Helgen gick i grått på många håll och måndagen fortsätter i samma gråmulna stil. Det är mildare än normalt för årstiden och de täta molnen gör att det är liten temperaturskillnad mellan dag och natt, enligt SMHI.

I västra Lappland finns dock en del luckor i molntäcket. Räkna med någon plusgrad i Luleå och några få minusgrader i Kiruna. Lokalt kan det dock sjunka ner till 15 minusgrader i fjällen och delar av inlandet.

Här ser du ditt lokala väder.

Kusten

Mest mulet, disigt och lokalt regn eller blötsnö. Temperatur mellan -1 till +3 grader, högst i kustbandet. Sydlig eller sydvästlig vind.

Inlandet

Även här mulet, men i norra Lappland en del luckor i molntäcket. Uppehåll eller lokalt snö eller blötsnö. -3 till +1 grad, men i samband med klart väder betydligt kallare, lokalt ner till 10-15 minusgrader. Svag vind.

Fjällen

Varierande molnighet, lokal dimma och även något snöfall. Klara områden kan också förekomma och dessa ökar i omfattning under dygnet. I allmänhet 0-5 minusgrader men i samband med klart lägre temperaturer, lokalt 10-15 minusgrader. Vind omkring sydväst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!