Människor hastar fram efter Fredsgatan när vi promenerar fram till porten till regeringskansliet. Vi befinner oss i den del av Stockholm som fått namnet "Departementsstaden".
Här finns den politiska makten och gatans namn sägs ha sitt ursprung i spåren på svenska arméers härjningar i Tyskland och den fred som slöts 1648.
I dessa anrika kvarter har Eva Nordmark sin arbetsplats i dag som arbetsmarknads- och jämställdhetsminister. Den här torsdagen är det nästan exakt tre år sedan fick hon förtroendet av Stefan Löfvén att axla rollen som minister.
När hon tar emot oss på kontoret är det mindre än två veckor kvar till valet. På plats finns vid sidan av ministern från Luleå och vårt team, pressekreteraren Yasmin Hussein.
Det blir en lång intervju där vi rör oss mellan rent politiska frågor, till hur allt började på Björkskatan för många år sedan. Eva Nordmark berättar även utförligt varför hon tror att tiden inom den fackliga rörelsen gav henne den erfarenhetsmässiga grund hon i dag står på.
Hon förklarar också sin kärlek till skogslanden utanför Gällivare, och byarna Vettasjärvi och Nilivaara, där föräldrarna växte upp.
– När vi körde från Kiruna till Gällivare förra veckan, körde vi en omväg och åkte till Vettasjärvi och käkade lunch med mamma och pappa.
Fackliga- och mänskliga rättigheter är ledord i hennes arbete som minister, menar hon.
– Det bär mig, det gör det absolut. Jag tror att det har gjort det i hela mitt liv, i varje fall sedan jag var ung och började engagera mig i SSU.
Det är då, i slutet av 1980-talet, som Eva Nordmarks resa mot maktens korridorer tar fart. Efter att hennes nyfikenhet för socialdemokratin väckts i högstadiet vågar hon ta steget in i politiken i gymnasiet.
– Då gick jag "all in".
På den vägen är det.
19 år gammal tar hon plats i kommunfullmäktige i Luleå. Hon blir även första kvinna i rollen som ordförande i SSU i Norrbotten.
– Det var stort. Det tycker jag fortfarande är stort, att jag liksom bröt den mansdominansen som hade funnits under så många år.
Några år senare promenerar hon in politikens finrum, riksdagen. Sex mandat i Norrbotten har förvandlats till åtta i valet. När Birgitta Ahlqvist lämnar riksdagen för en tjänst vid Europeiska unionen i Bryssel året efter, då öppnas dörrarna för henne.
Hur kändes det?
– Wow, jag får spela NHL. Lite så var det.
Sverige har då tagit sig igenom en finanskris samtidigt som Socialdemokraterna generationsväxlar. Trygghetssystem har slaktats och det blåser isande kalla vindar i de kvarter som nu är Eva Nordmarks.
Då finns den förre statsministern, Ingvar Carlsson, som ett stöd i den tuffa verklighet som råder, berättar hon.
– Han verkligen lyfte oss unga. Det tror jag var viktigt, och många från den tiden är kvar i olika positioner. Det var en otroligt lärorik tid i mitt liv och det var stort att få ta ansvar.
Efter att Eva Nordmark tar över som jämställdhetsminister, hösten 2021, har hon gång på gång i debatten fört fram arbetet mot mäns våld mot kvinnor och hedersförtryck.
Jag får en känsla av att du brinner extra starkt för dessa ämnen.
– Ja, det gör jag. Det är ett jättestort samhällsproblem. Förra året mördades 15 kvinnor av en närstående man. För varje människa som dödas så är det också tusentals som blir utsatta för våld.
Eva Nordmark pekar på de straffskärpningar som är gjorda som ett led i detta arbete.
Hon anför även förslaget att medel till kvinnojourer ska permanentas, och utbildningsinsatser på arbetsplatser och i skolan.
Men den viktigaste jämställdhetsfrågan är i grunden är att alla kvinnor ska ha ett arbete och en egen försörjning, menar hon.
Ett ovisst val finns runt hörnet och mycket har hänt sedan Olof Palmes dagar, när solidaritet och rättvisa var givna ledord.
Då låg röstsiffrorna för Socialdemokraterna på mellan 40 och 45 procent, och året innan Eva Nordmark tar plats i riksdagen är Socialdemokraterna återigen uppe på liknande siffror efter ett sämre val 1991 (37,7 procent).
Sedan dess har tiotusentals väljare lämnat partiet.
Opinionsundersökningar visar nu på ett resultat under 30 procent i kommande riksdagsval.
Det hänger en given fråga i luften: Är verkligen Socialdemokraterna samma parti i dag som under storhetstiden?
Svaret kommer snabbt.
– Ja, det tycker jag. Vi är en rörelse med väldigt tydliga grundläggande värderingar, som bär oss. Sedan förändras samhället och vi får nya utmaningar. Det gör ju också att vår politik kan behöva förändras, för att vara relevant. Men det som bär oss, våra värderingar, vår människosyn, vår ideologi – det är samma som under Olof Palmes tid och tidigare.
Kan Anna, som arbetar som städerska på ett större företag, luta sig mot Socialdemokraterna i dag?
– Absolut. Jag tycker det är en väldigt tydlig skiljelinje i svensk politik i dag. Jag tycker också att vi har bevisat det under pandemin.
Men tycker du det är rimligt att det fortfarande finns, framför allt då kvinnor, som tjänar runt 20 000 kronor i månaden och jobbar heltid i väldigt tuffa yrken?
– Nej, arbetsvillkoren och kvinnors löner måste generellt bli mycket bättre. En sak som jag är stolt över och som jag lade på riksdagens bord i våras för första gången sedan lagen om anställningsskydd, LAS, tillkom är ett förslag om heltid som norm.
Hur ser du på att delade turer fortfarande finns på arbetsplatser?
– Det är ett otyg.
På väg ut för att köpa lunch presenterar Eva Nordmark en del av sitt team som består av två statssekreterare, tre politiskt sakkunniga – vid sidan av pressekreteraren.
– Om jag går, då går dom samma dag som mig. Det är en väldigt speciell arbetsmiljö.
När vi avslutar det långa samtalet vid lunchbutiken pekar Eva Nordmark på det arbete hon ledde under pandemin.
– Då jobbade vi verkligen dygnet runt. Det jag bidrog till var att få på plats det här systemet med korttidsarbeten, så att industrin inte behövde säga upp folk i onödan. Att vi skulle kunna övervintra krisen. Över 600 000 arbetare omfattades, så vi har räddat tiotusentals jobb.
Avslutningsvis förklarar Nordmark att hon är stolt över att arbeta i Sveriges första regering som leds av en kvinna.
– Det var väldigt stort att vi fick Magdalena Andersson, samma år som vi firade 100 år av demokrati. Hon är en fantastisk ledare.