Det är måndagkväll och hon, tillsammans med ett 25-tal andra skidåkare, tränar teknik under ledning av tränaren Karin Johansson Edman.
– Jag har åkt drygt 50 mil skidor i vinter, säger Britt Sjöberg.
Om knappt två veckor ska hon tillsammans med en arbetskamrat åka Vasaloppet. Nu finslipar hon tekniken inför sitt livs första Vasalopp. För två år sen började hon träna skidåkning igen, men det var först i höstas som hon började träna mer på allvar.
– Som ung åkte jag mycket skidor men sen höll jag upp under många år, säger Britt Sjöberg.
Att hon kan åka skidor syns direkt. Balansen och trycket i steget sitter som det ska.
– Jag tränar här i gruppen för Karin Johansson Edman är en duktig tränare men också för att det är roligt att träna i en grupp. Det är många olika kunskapsnivåer här och det gör att det blir en roligt, säger Britt Sjöberg.
Det här med att träna längdskidåkning i grupp är ett ganska nytt fenomen.
– Gruppträning har väl alltid funnits, men just det här med skidträning i grupp har utvecklats under se senaste åren, säger Karin Johansson Edman som efter sin tävlingsaktiva tid gjort tränarsysslan till sitt jobb. Nu tränar hon grupper, men ger även privatlektioner till både nybörjare och mer erfarna skidåkare. Längdskidåkning har, åtminstone tidigare, varit bilden av den ensamme åkaren som stakar omkring bland granarna i skogen. Något som Karin Johansson Edman håller med om.
– Jo, det var lite så. När jag var elitaktiv så tränade man mycket ensam, men idag kan man vara en grupp på 25 personer som träffas och tränar men också umgås med varandra. Man blir som en stor familj, säger hon.
Det här är något som även Britt Sjöberg understruker. Den sociala gemenskapen.
– Man lär känna andra människor och behöver inte bara gneta omkring med sina egna tankar, säger hon.
Den här kvällen finns det flera deltagare som är nybörjare. De kommer ursprungligen från andra länder med andra klimat. Grekland och södra Kina känns längst bort. Medan de kämpar på med balansen och ramlar ibland blir de omåkta av de som man kan träffa i de olika långloppen i länet. Men alla verkar att ha trevligt och pratar med varandra under vilapauserna.
Hur kom då Britt Sjöberg på att åka Vasaloppet vid 53 års ålder? Jo, hennes son Daniel hade för flera år sedan frågat henne om de inte kunde åka Vasaloppet.
– Men du är för ung så vi får vänta till 2017, svarade hon. Nu åker hon och jobbarkompisen, men inte Daniel.