Maria blev fast på katastroftåget: "Det är skämmigt"

Maria Isaksson skulle ha varit framme i Gällivare klockan åtta på måndagen, istället kom hon fram 22.10. "Det är helt galet. Det värsta är nästan att man är så van vid att komma sent när man åker tåg så man reflekterar knappt över det", säger hon.

Maria Isaksson kände medlidande för tågpersonalen, som under flera timmar inte heller verkade ha någon information om vad som pågick under stoppet i Jörn.

Maria Isaksson kände medlidande för tågpersonalen, som under flera timmar inte heller verkade ha någon information om vad som pågick under stoppet i Jörn.

Foto: Montage

Norrbotten2021-12-28 17:20

Totalt tillbringade Maria Isaksson och hennes två barn 32 timmar på resande fot. Redan på torsdag morgon kliver de på tåget igen för att bege sig hemåt, till Småland där de bor. 

– Vi klarade oss fint, alla på det där tåget var sjukt tappra och höll humöret uppe. Men barnen var svinless på slutet. Först ville de inte åka tåg hem igen. Men vi kollade lite på flyg och det går knappt att få tag på biljetter, säger Maria Isaksson. 

Hon skäms över den usla infrastrukturen i norra Sverige. 

– Det var nästan skämmigt när man såg turisternas reaktioner när tåget rullade in på perrongen i Stockholm. Vi hörde någon säga "oh, this is a very old train", berättar hon. 

Hennes medresenärer, som också förlorade en hel semesterdag strandade på ett tåg i Jörn, försökte avboka allt från slädturer till ishotellsnätter. Många av dem lyckades inte då de varken hade wifi eller täckning på sina mobiltelefoner. 

– Vill man att människor ska åka tåg måste man satsa mycket mer på det. Sen fattar jag inte varför man låter ett godståg passera ett persontåg, vi hade redan stått och väntat sju timmar. Sen blev vi ju fast bakom det där godståget för att det körde fast, säger Maria Isaksson. 

– Är ett godståg viktigare än 200 människor? Vem gjorde den prioriteringen? Nä, det var en cirkus alltihop, säger Maria Isaksson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!