Här är köttjättens nya satsning

Nyhléns Hugosons satsar på ökad livsmedelsproduktion – köper jämtländskt charkuteriföretag.

CHARKUTERI. Magnus Nilsson är vd vid Nyhléns Hugosons.

CHARKUTERI. Magnus Nilsson är vd vid Nyhléns Hugosons.

Foto: Pär Bäckström

Norrbotten2017-10-23 07:57

Det handlar om livsmedelsproducenten Änge Chark. Nyhléns Hugosons tar över bolaget från och med den 1 januari 2018, en affär som görs för att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion av chark- och köttprodukter i Änge och Jämtland.

– Vi ser även nya möjligheter att stärka samarbetet med de jämtländska bönderna och den lokala råvaran, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns

Hugosons.

Ny platschef för verksamheten i Änge blir den tidigare delägaren Daniel Kock. I dag är man cirka åtta anställda i fabriken.

– För oss var det viktigt att hitta en ny norrländsk ägare som verkar långsiktigt för en fortsatt utveckling av företaget och verksamheten i Änge.

Affären säkerställer också framtida arbetstillfällen på orten för våra medarbetare och tidigare delägare samt bra tillgång till råvara, säger Leif Folkesson, Änge Chark AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om