Får stöd för mer närproducerat i butik och restauranger

Projekt Gröna Näringar har beviljats stöd för att driva och genomföra ett projekt som syftar till att öka andelen närproducerad mat på restaurang och i butik i Norrbotten.

Andelen närproducerad mat på restaurang och i butik i Norrbotten ska ökas genom projektet.

Andelen närproducerad mat på restaurang och i butik i Norrbotten ska ökas genom projektet.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Norrbotten2021-03-02 08:53

– Vi vill bidra till att göra det lättare att som konsument göra ett aktivt val genom att vidga utbudet av närproducerade livsmedel i butiker och på restauranger. På samma sätt önskar vi hitta vägar som förenklar för butiker och restauranger att både hitta och på ett smidigt sätt kunna köpa in norrbottniska livsmedel, säger Jessica Lindberg, näringslivsutvecklare Gröna Näringar i ett pressmeddelande.

Projektet ”Mer närproducerat i butik och på restaurang” löper fram till mitten av mars 2022 och finansieras med stöd av landsbygdsprogrammet 2014–2020, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling med 170.000 kr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!