Det hettar till i länet ☀️ • Här blir det varmast

Solen har kommit på ett kort men efterlängtat besök – varmast ser det ut att bli i Luleå där det väntas runt 27-28 grader.

Det ser ut att bli en varm och solig start på veckan.

Det ser ut att bli en varm och solig start på veckan.

Foto: Montage

Norrbotten2024-07-22 14:00

Det har varit en solig och varm start på veckan i många delar av länet och enligt prognosen kommer solen stanna kvar ett par dagar till. 

– Framförallt idag är det soligt och varmt, om jag ska säga en specifik plats så är det kustlandet och Tornedalen, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog SMHI. 

I länet i helhet kan det passera en del moln med mindre regnskurar. 

– Det ser dock ut att spricka upp till kvällen och bjuda på kvällssol. Kustlandet och Tornedalen ser ut att klara sig ganska torrt.

Solsugna semesterfirare ser ut att få glada besked runt om i länet, där två orter sticker ut. Termometrarna i Haparanda ser ut att knipa en andraplats och förstaplatsen ser ut att uppmätas i kustremsan.

– Det verkar som att Luleå håller sig som favorit både under måndagen och tisdagen med runt 27-28 grader, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog SMHI. 

Under tisdagen kan det bli en del regn i fjälltrakten men i övriga länet ser det ut att vara soligt och varmt fram tills onsdag.

undefined
Risk för skogsbrand i nordöstra Norrbotten.

För de som planerar en utflykt i de tornedalska skogarna har SMHI flaggat för stor risk för skogsbrand. Brand sprids lätt i skog och stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus, ofta gäller eldningsförbud. Varningen går hand i hand med det soliga vädret och ser ut att släppa under onsdagen, förklarar Erik Höjgård-Olsen.                            

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!