Vem vill du ska bli Årets Norrbottning? Dags att rösta!

Omröstningen har öppnat! Nu kan du som läsare rösta på din favoritkandidat i Årets Norrbottning.

Här är kandidaterna som du kan rösta på. Vem vill du ska bli Årets Norrbottning 2020? Bild 1: Karin Bodin, Polarbröd, Bild 2: Tommy Österberg och Bengt-Olov Innala, Seskarö. Bild 3: Anders Nystedt, smittskyddsläkare. Bild 4: Elin Anna Labba, författare. Bild 5: Hanna Öberg, skidskytt. Bild 6: Nadja Holm, Idolvinnare.

Här är kandidaterna som du kan rösta på. Vem vill du ska bli Årets Norrbottning 2020? Bild 1: Karin Bodin, Polarbröd, Bild 2: Tommy Österberg och Bengt-Olov Innala, Seskarö. Bild 3: Anders Nystedt, smittskyddsläkare. Bild 4: Elin Anna Labba, författare. Bild 5: Hanna Öberg, skidskytt. Bild 6: Nadja Holm, Idolvinnare.

Foto: Montage

Norrbotten2020-12-14 18:30

Rekordmånga nomineringar kom in. Kandidaterna som gör upp om Årets Norrbottning är utsedda - nu är det upp till er läsare att rösta fram en vinnare. Omröstningen pågår fram till måndag 21 december. Vinnaren av Årets Norrbottning presenteras på nyårsafton i Norrbottens-Kuriren och NSD. 

Kandidat nr 1: Karin Bodin, koncern-vd på Polarbröd:

Motivering: Branden på Polarbröd riskerade att ödelägga Älvsbyns arbetsmarknad, men vd:n Karin Bodin var tidigt efter branden tydlig mot personalen och Älvsbyborna: Fabriken ska byggas upp igen. Med ett stort engagemang i personalens väl och ve har Karin Bodin skapat ett framgångsrikt och stark företag, som även klarar en ödeläggande brandkatastrof.

Kandidat nr 2: Tommy Österberg och Bengt-Olov Innala, Seskarö:

Motivering: 2007 kom nedläggningsbeslutet av Seskarösågen. Sedan dess har öborna med Tommy Österberg och Bengt-Olov Innala i spetsen kämpat för verksamheten och inte gett upp trots en konkurs och försök att sälja inventarierna. I våras kunde byborna fira – då startade de nya ägarna produktionen på nytt. 

Kandidat nr 3: Anders Nystedt, smittskyddsläkare:

Motivering: ”Smittanders” har med humor och glimten i ögat fått oss norrbottningar att förstå allvaret i coronapandemin. Han går hem i stugorna och de rutiga flanellskjortorna har blivit hans signum. ”När Nystedt talar stannar Norrbotten – nästan som på Stenmarks tid.” 

Kandidat nr 4: Elin Anna Labba, författare:

Motivering: I en bok om tvångsförflyttningar lyfter Elin Anna Labba ut en mörk del av Sápmis och Sveriges historia till den breda allmänheten. Med en poetisk ton och knivskarp skärpa skildrar hon vittnesmål och myndighetspapper som för en viktig del av det förflutna in i ljuset. För det prisades hon med Augustpriset för bästa fackbok.

Kandidat nr 5: Hanna Öberg, skidskytt:

Motivering: Hanna Öberg är länets främsta idrottare just nu. Hon startade året med VM-brons och har inlett den här vintern med flera vinster och en topplacering i den totala världscupen. Nu samlas svenskarna i tv-sofforna varje helg för att heja på skidskyttestjärnan. 

Kandidat nr 6: Nadja Holm, Idolvinnare:

Motivering: Nadja Holm tog oss med storm med sin vackra röst och sin trygga framtoning varje fredagskväll. Att hon kommer från Piteå har undgått få, men denna gång får Piteåborna dela med sig - Nadja Holm är hela Norrbottens stjärna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!