Dagens väder – hårda vindar

Det ser ut att bli en väldigt blåsig fredag med inslag av regn eller blötsnö, men under eftermiddagen tittar solen fram längs med kusten. Två klass 1-varningar har utfärdats i länet.

Foto:

Norrbotten2019-03-29 06:51

Kusten: Blåsigt väder och skurar av regn eller blötsnö passerar österut, men från i eftermiddag soligt. Kallare luft rör sig ner norrifrån och temperaturen sjunker under dagen, mitt på dagen 4-8 grader. I kväll och i natt mest klart väder, -3 till +2 grader. Sydvästlig vind med hårda vindbyar.

Inlandet: Blåsigt väder med västlig vind. En klass 1-varning har utfärdats för mycket hårda vindbyar på 21-24 m/s och lokala stormbyar på 25 m/s. Skurar av regn eller blötsnö passerar österut, men där emellan chans till sol. Kallare luft rör sig ner norrifrån och temperaturen sjunker under dagen, mitt på dagen 0-4 grader. I kväll och i natt tidvis någon snöby men där emellan klart väder, 2-7 minusgrader. Vinden avtar något i kväll, men fortsatt tidvis hårda vindbyar.

Fjälltrakterna: Västlig eller sydvästlig vind som på kalfjället och i utsatta dalgångar är mycket hård, 18-24 m/s. Detta i kombination med kraftigt snöfall, eller i lågterrängen tidvis med inslag av regn. En klass 1-varning har utfärdats för mycket hård vind med nederbörd. Kallare luft rör sig ner norrifrån och temperaturen sjunker, mitt på dagen 0-5 minusgrader lokalt kallare. I natt 2-7 minusgrader, lokalt ner kring -10 grader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om