Dagens väder: En grå söndag

Söndagen bjuder inte på något strålande sommarväder och det börjar sakta men säkert märkas att vi går mot hösten.

Foto:

NORRBOTTEN2018-09-02 07:53

Det är molnighet som är den gemensamma nämnaren för vädret i Norrbotten under dagen. Längs med kusten utlovas klart till halvklart med tidvis ökad molninghet. I inlandet och i fjällen är det främst mulet under dagen med risk för någon skur.

Kusten: Längs med kusten utlovas klart till halvklart väder och några glimtar av solen ska kunna skymtas under dagen. Temperaturen är fortsatt behaglig och bör hamna mellan 18-21 grader under dagen. Framåt natten 5-10 grader. Sydliga vindar.

Inlandet: I inlandet är det en ökad molnighet som tidvis dominerar vädret och risken finns att det kommer en regnskur eller två. Temperaturen dock fortsatt på mellan 14-19 grader. Framåt natten mellan 5-10 grader. Sydlig till sydvästliga vindar.

Fjällen: I fjällen blir det en mulen söndag med grå himmel och en och annan skur. Temperaturer mellan 8-14 grader under dagen. Under natten minskar molnigheten och temperaturen sjunker till mellan 3-8 grader. I norra delarna av Lapplandsfjällen blåsigt, med friska eller stundtals hårda vindar i sydvästlig riktning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om