BDX tecknar nytt miljonavtal

BDX tecknar nya avtal med Skellefteå Kraft AB och Gällivare Energi AB om leverans av sand till ett antal kraftvärmeverk i kommunerna. Avtalen stärker BDX position på marknaden.

Chaufförer. Amanda Hilstad och Oliver Gustavsson kör transporter, som har en ljus framtid.

Chaufförer. Amanda Hilstad och Oliver Gustavsson kör transporter, som har en ljus framtid.

Foto: Laila Bäckström

Norrbotten2018-02-06 11:21

– Det här visar vilken hög kvalitet vi håller och ger oss nya intressanta möjligheter inom logistikutvecklingen, säger, Mikael Holmström, marknadsområdeschef på BDX, i ett pressmeddelande.

Det handlar om två värmeverk i Skellefteå, samt till verken i Malå och Lycksele och i Gällivare. BDX ska leverera omkring 1 000 ton pannsand till vardera värmeverk, vilket innebär omkring två transporter i veckan under hela avtalstiden. Avtalen är värda omkring en miljon kronor per värmeverk och avtalsår och avtalen sträcker sig i upp till fyra år.

För en dryg månad sedan tecknade BDX också ett avtal med Övik Energi AB om leverans av pannsand till deras värmeverk i Örnsköldsvik. Avtalet sträcker sig över 2+1 år. Det innebär två transportsvängar i Örnsköldsvik i veckan under hela avtalsperioden.

– Det här skapar väldigt bra möjligheter för oss att utveckla våran logistikverksamhet söderut och i inlandet. Det skapar bra synergier för oss, säger Mikael Holmström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om