Tove Styrke har precis avslutat en turné som förband till Lorde i USA och under sommaren väntar en turné runt Europa som uppvärmning för Katy Perry. Däremellan kanske popundret hade tänkt ta semester? Nej, nu är det klart att Tove Styrke gör ett gästspel på Kirunafestivalen. Något som får festivalgeneralen Alex Olofsson att bli ganska upprymd.

– Bättre än så här vet jag inte om det kan bli. Det är rent ut sagt underbart att vi fick till denna superbokning, säger festivalgeneralen Alex Olofsson.

– Såklart är vi jättestolta och glada över att kunna presentera Sveriges hetaste popstjärna till Kirunafestivalen. Det här befäster det som vi länge har sagt. Att Kirunafestivalen är en av Sveriges absolut viktigaste musikscener.

Tove Styrke har gått från klarhet till klarhet och påstås vara Sveriges nästa stora musikexport – inte jättesmå skor att fylla. Hon prisades senast på P3 Guld där hon vann kategorin "Årets Pop".

Besöket blir popstjärnans första, i alla fall för att stå på Kirunafestivalens scen, och hon har redan sällskap av Hov1, Sven-Ingvars, Lena Philipsson, Graveyard, The Soul Company, Joakim Lundell, Sabina Ddumba, Millencolin, Darin och Theoz.