Förvärvet positionerar Luleå inom teknik och innovation

"Vi har ett gemensamt mål att påskynda den digitala transformationen av gruvbranschen", säger Susanne Kangas Kooy, vd Mobilaris MCE – ett dotterbolag till Mobilaris group som nu till 100 procent förvärvats av Epiroc.

Mobilaris dotterbolag Mobilaris mining & civil engineering förvärvas nu till hundra procent av Epiroc.

Mobilaris dotterbolag Mobilaris mining & civil engineering förvärvas nu till hundra procent av Epiroc.

Foto: Press

Näringsliv2021-11-04 07:14

Mjukvaruföretaget Mobilaris dotterbolag Mobilaris mining & civil engineering (MCE), som arbetar med digitala lösningar för gruvbranschen, har expanderat snabbt sedan etableringen 2012. Epiroc, före detta Atlas copco, som sedan 2017 haft ett delägande av Mobiliaris MCE blir nu ägare till 100 procent.

– Mobilaris MCE har gjort en fantastisk tillväxtresa och nu är det dags för nästa steg. Genom förvärvet kan nu Mobilaris MCE fortsätta att växa till nya marknader och kunder, säger Mikael Nyström, vd Mobilaris group.

Mobilaris MCE blir en del av Epirocs division för teknologi och digitalt.

– Vi har samarbetat med Epiroc i många år, och jag är övertygad om att det är rätt partner för vår fortsatta tillväxt. Vi har en gemensam kultur och värderingar inom bolagen, och ett gemensamt mål att påskynda den digitala transformationen av gruvbranschen, säger Susanne Kangas Kooy, vd Mobilaris MCE.

Öppnar innovationscenter i Luleå

I och med förvärvet etablerar Epiroc nu sitt nästa regionala teknik- och innovationscenter för digitalisering, elektrifiering och automation i Luleå. 

– Det visar på vilken otrolig kompetens och kraft det finns inom tech och innovation här i regionen, något som vi alla bör känna oss stolta över och inspireras av. Detta är verkligen ett betydande förvärv och ett led i Epirocs stratgiska satsningar på digitalisering, med utgångspunkt i kompetensen och de många initiativ som finns här i Norrbotten, säger Sandra Ström, marknadschef på Mobilaris group.

Det nordiska innovationscentret ska driva innovation inom gruvbranschen. Tillsammans med övriga dotterbolag inom Mobilaris, som inte är en del av förvärvet, och andra lokala bolag slår Mobilaris innovation center snart upp dörrarna intill tågstationen i Luleå. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!