Moderaternas valsedlar försvunna

På onsdagen öppnade lokalerna för förtidsröstning. Men i röstlokalen på församlingshemmet i Gällivare fattades Moderaternas riksdagsvalsedlar. "Det kan påverka mina möjligheter att komma in i riksdagen", säger riksdagskandidaten Anna Alriksson (m).

23 augusti 2018 09:22

Det var en väljare som hörde av sig om att Moderaternas riksdagsvalsedlar saknades i röstlokalen på församlingshemmet i Gällivare. De blanka valsedlarna fanns på plats men de gula valsedlarna med möjlighet till att personkryssa saknades vid de två tillfällena som väljaren tagit sig till lokalen. Inom Moderaterna misstänker man att någon plockat bort valsedlarna.

– Det är svårt att tro att alla riksdagsvalsedlar med personkryss har gått åt från en lokal så snabbt. Eftersom förtidsröstningen hade börjat på morgonen och redan innan lunch var alla valsedlar borta. I och med att alla valsedlar fanns för alla andra partier verkar det konstigt, säger Anna Alriksson (m).

Hon är en av moderaternas riksdagskandidater och behöver 1500 kryss för att ta sig in i riksdagen. När det saknas valsedlar kan hon gå miste om viktiga röster.

– Det känns jättetråkigt. Det innebär att man inte har någon möjlighet att kryssa mig och det kan påverka mina möjligheter att komma in i riksdagen. Jag förstår om man som väljare har gått till vallokalen och så finns inte personvalsedlarna att man tar de blanka istället för att gå två gånger, säger Anna Alriksson.

Även förra valet försvann moderaternas riksdagsvalsedlar med möjlighet till att personrösta.

– Det är viktigt att väljarna ska få rösta på den person som de känner är bäst lämpad att företräda dem. Annars förlorar människor sin rätt att göra sin demokratiska röst hörd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Eriksson