Misstänks ha rånat och misshandlat sin mamma

En 28-årige missbrukare är misstänkt för att ha misshandlat, rånat och hotat sin mamma till livet. "Han har betett sig som ett djur", sade mamman under måndagens rättegång.

13 augusti 2019 13:16

Den tilltalade har åtalats för fler brott mot mamman står som målsägande.

I början av maj i år påstår vice chefsåklagare Anna Bergström att sonen har kastat en stol på sin mamma. Stolen träffades hennes ben så allvarligt att hon fick åka till sjukhus för att sy såret. I samma veva ska mannen även ha hotat att döda henne.

Någons dag senare ska mannen ha hotat mamman med en kniv. Samtidigt som han har hotat henne har han hållit en kniv framför hennes ansikte och mot hennes nacke.

– Hon ljuger, sade sonen under rättegången.

– Hon gör så här för att jag ska få fängelse och komma från mitt missbruk, sade den misstänkte.

I mitten på juli i år misstänks han för att ha tvingat sin mamma att föra över 4 500 kronor till sonens konto annars skulle han döda henne. Sonen sade att det var en gåva från mamman.

Sonen står även åtalad för att ha spottat på sin mamma vid ett flertal tillfällen samt ett till fall av olaga hot då en kniv varit inblandad.

Under rättegången framkom det att sonen haft ett missbruk sedan hösten 2018, något som mannen också vidgår.

Mannen berättade att hon levt under ständiga hot sedan snart ett är tillbaka. Hon beskriver sonen som ett djur som krälar omkring på golvet.

– Det blir bara värre och värre och jag är inte värd någonting för honom, sade mamman.

Anna Bergström yrkade på ett fängelsestraff som inte understiger ett år. Mannens försvarare, advokat Marcus Ström vill att hans klient ska dömas till en skyddstillsyn.

Mamman yrkar att sonen ska betala nära 60 000 i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Lundqvist