Middagstipset: Ljummen potatissallad med rökt fisk

Den här potatissalladen kan givetvis varieras med de grönsaker du har hemma. Rökt fisk finns att köpa färdig i de flesta mataaffärer, välj den fisk du gillar bäst!

Välsmakande. Rökt fisk passar perfekt till potatissalladen, som får fint sting av dijonsenap och citron.

Välsmakande. Rökt fisk passar perfekt till potatissalladen, som får fint sting av dijonsenap och citron.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-10-17 13:38

4 portioner

10-12 runda små potatisar, i receptet används en blå delikatesspotatis

5 salladslökar

1 huvud romansallad

1 knippe färsk persilja

salt

Tvätta potatisarna och skiva dem i centimetertjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten, var försiktig så de inte kokar sönder. Slå bort vattnet. Riv eller skär romansalladen i ganska stora bitar. Strimla salladslöken och hacka persiljan. Blanda allt med potatisskivorna i en skål eller på ett stort fat. Hacka persiljan och strö över.

Dressing:

1 msk dijonsenap

1/2 msk flytande honung

1,5 dl olivolja

1 tsk örtsalt

saften av 1 citron

Häll oljan i en skål. Tillsätt dijonsenapen och vispa ihop till jämn konsistens. Tillsätt honung och örtsalt. Pressa i citronen. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Servera med rökt fisk och gärna kokt ägg i skivor. Smaklig måltid!!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!