4 portioner
10-12 runda små potatisar, i receptet används en blå delikatesspotatis
5 salladslökar
1 huvud romansallad
1 knippe färsk persilja
salt
Tvätta potatisarna och skiva dem i centimetertjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten, var försiktig så de inte kokar sönder. Slå bort vattnet. Riv eller skär romansalladen i ganska stora bitar. Strimla salladslöken och hacka persiljan. Blanda allt med potatisskivorna i en skål eller på ett stort fat. Hacka persiljan och strö över.
Dressing:
1 msk dijonsenap
1/2 msk flytande honung
1,5 dl olivolja
1 tsk örtsalt
saften av 1 citron
Häll oljan i en skål. Tillsätt dijonsenapen och vispa ihop till jämn konsistens. Tillsätt honung och örtsalt. Pressa i citronen. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Dra några varv med svartpepparkvarnen. Servera med rökt fisk och gärna kokt ägg i skivor. Smaklig måltid!!