Veckans fisk

Alla hushåll behöver en fiskkokbok. Fiskkokboken från Ica Provkök (Ica Bokförlag) är en baskokbok med enkla recept på de flesta av våra kända och okända fiskar.Vi bör äta mer sill och strömming än vad vi gör, både ur hälso- och miljösynpunkt. Därför har vi lånat ett strömmingsrecept ur boken.

Mat & dryck2008-02-12 13:26

Strömmingslåda med senap och dragon                          
4 portioner


1 kg hel strömming
eller 600 g strömmingsfilé
2–3 msk fransk senap
1 tsk salt
1 tsk torkad dragon
1 dl grädde
1 1/2 msk ströbröd
1 msk margarin eller smör

Gör så här:
1. Rensa, bena ur och skölj strömmingen. Lägg ut den med köttsidan upp på en skärbräda.
2. Lägg en klick fransk senap på varje strömming.
3. Salta och smula över dragon.
4. Rulla ihop strömmingarna och lägg dem tätt i en lätt smord ugnssäker form.
5. Häll över grädden.
6. Strö på ströbrödet och klicka ut matfettet.
7. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader. Grädda cirka 20 minuter.
8. Servera kokt potatis och en tomatsallad till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!