Kafémysiga kanelskorpor

Mia Öhrn är en flitig kokboksförfattarinna och tillika både bagare och konditor. Det hon inte kan om kakor och bakverk är inte värt att veta. I sin nya bok Mitt eget kafé, Parasoll, tipsar hon om hur man kan skapa kafémys på hemmaplan. Vi lånade ett recept.

Mat & dryck2008-02-13 14:43

Kanelskorpor                                      

35-40 stycken

DEG:
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
7 dl (420 g) vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk

FYLLNING:
50 g rumsvarmt smör
1 tsk kanel
2 tsk kakao
2 msk strösocker

Gör så här:
Börja med degen. Rör smöret mjukt tillsammans med strösockret. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smörsmeten. Blanda till en grynig massa. Rör ner mjölken och knåda ihop till en deg.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Dela degen i två bitar och kavla ut vardera bit ganska tunt till en långsmal degplatta.
Bred på fyllningen i ett jämnt lager och rulla ihop till långsmala rullar.
Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 20 minuter.
Låt svalna några minuter och skär sedan till tunna skorpor på snedden. Lägg skorporna med snittytan upp på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader i knappt åtta minuter tills de har blivit gyllenbruna på både ovan- och undersidan. Låt svalna och torka lite på plåten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!