Kvaldrömmen sprack

IFK Luleå fick en drömstart - och såg ut att kunna haka på i toppstriden.
Men ödesmatchen slutade med förlust, efter en kostsam miss av målvakten Malik Faiqi.
- En tavla, konstaterar tränaren Fredrik Waara.

Märsta2013-09-22 19:23

Eftersom serietvåan Nyköping i söndags förlorade mot Sirius hade en seger borta mot Valsta Syrianska i går hade inneburit att IFK fortsatt haft chans på andraplatsen, som innebär kvalspel till superettan.

Så såg det även ut att kunna bli. Redan efter fem minuter gjorde Robin Schäufele 1–0 till gästerna, som hade bud på fler mål.

Men den andra halvleken blev en lång uppförsbacke för IFK. Efter fem minuter skadades lagkaptenen Kalle Norrbin vilket tvingade tränare Waara till ett flertal omkastningar i laget.

Blott sju minuter senare kom Valstas kvittering. En boll studsade på Robin Schäuefele och gick fram till en fristående Luca Gerbino Polo som stänkte in 1–1 bakom en chanslös Malik Faiqi.

Fem minuter senare var det dags igen. Liridon Makolli slog ett inlägg från vänsterkanten mot straffområdeslinjen. Faiqi gick ut för att boxa bort den, men kom helt fel och Anthonius Asfar kunde nicka in 2–1.

– Det var en tavla, konstaterar Waara.

Faiqis misstag visade sig bli riktigt ödesdigert. IFK pressade allt eftersom på mer och mer, och hade bland annat en nick i ribban genom Patrik Pettersen. Men någon kvittering kom aldrig.

– På slutet har vi ju så många chanser att det är ett under att vi inte får med oss oavgjort i alla fall, det får man säga. Chansmässigt har vi ju många, många fler chanser än vad de har, säger Fredrik Waara.

Förlusten innebär att Luleå nu förmodligen kan glömma kvalplatsen till superettan.

– Ja, det här var absolut sista chansen att haka på i toppen, säger Waara.

Daniel Ahonen instämmer.

– Vi siktar in oss på att ta en så bra placering som möjligt nu, säger han.

Det blir inte svårt att motivera sig för de sista fem matcherna nu?

– Nej, inte efter en sån här förlust. Då är man taggad till tusen för nästa match.