Många segrare när Antnäsloppet avgjordes

Lovande hemmaåkare vann överlägset sin klass i Antnäsloppet.

20 februari 2019 11:06

Moa Pettersson-Waara, Antnäs BK, tog en överlägsen seger när Antnäsloppet genomfördes under lördagen. Hon nära nog krossade övriga deltagare i sin åldersklass, D 17-18.

Hon var en av de sammanlagt 188 tävlande i de olika åldersklasserna, varav 23 tävlade för Antnäs BK. Åldersklasserna H/D 0-8 år och upp till 14 år dominerar i antal deltagare medan övriga åldersklasser däribland motionsklasserna hade ett ”tunnare” startfält.

Antalet ungdomar i de nämnda åldersklasserna vittnar om en positiv framtid för skidsporten för Antnäs BK, men också för den nationella skidverksamheten. Redan nu vågar man förutspå att några av Antnäs BK:s ungdomar kommer att finnas högt upp i resultatlistorna vid olika framtida tävlingsarrangemang.

En av dessa är Moa Pettersson-Waara. Under ett kort samtal direkt efter Moas målgång berättar hon om sin skolgång på Älvsbyns gymnasium - samhällsprogrammet och skidlinjen på Älvsbyns folkhögskola.

– Idrottsutbildningen ger mig bra kunskap om idrottslig verksamhet, träning, kosthållning och inte minst om skidåkning, säjer Moa.

Efter några sekunder tillägger Moa.

– Jag började med att åka slalom i 12-års åldern. Under sommarmånaderna blev det fotbollsträning och matcher och allt mitt idrottande har bidragit med en bra kondition som jag känner att jag har stor nytta av nu när jag på allvar gått in för längdskidåkning. Jag är en viljestark individ och det ger resultat även ute i skidspåren, säger Moa.

Moa trivs väldigt bra på skidlinjen i Älvsbyn.

– Vi är en bra grupp på tio tjejer och några killar. Vi har fantastiska tränare och lärare. Ja, vi bara trivs och har roligt tillsammans! På måndag åker hela elevgruppen på träningsläger i Sollefteå, det ser jag fram mot, avslutar Moa.


Resultat Antnäsloppet

Läs även: Antnäs BK – I det historiska spåret

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Reidar Jönsson