Många fyndade lakan och kastruller på loppis

En av de större aktiviteterna som Lions utför i Boden är loppmarknaden som går av stapeln sista helgen i maj varje år. I år körs den för 57:e året i rad och lakan var en riktig storsäljare.

25 maj 2019 13:37

Lions Boden är en ideell sammanslutning av kvinnor och män, som gemensamt arbetar enligt Lions Clubs internationella syften och etik. Klubbens arbete består till största delen av insamlingar till stöd för samhällsnyttig verksamhet av humanitär, social och kulturell art. Några av pengarna kommer in från loppmarknaden som utförs varje år. Årets marknad är i år på Boden Arena i stället för som brukligt vid Bodens ishall för den håller på att renoveras.

En som fyndade bland spelen var läraren Jenny Lindgren. Hon hade hittat flera spel som handlade om Sverige. Det fanns Sveriges landskap, ett Sverigepussel och Sverigespel.

– De här spelen ska jag jobba med i min fjärdeklass på Fria Emilia. Här finns mycket kunskap som skänkts bort, säger hon.

Jenny hittade även Boden Spelet. Ett kunskapsspel om Bodens kommun för hela familjen.

– Lite kul. Det har jag spelat själv en gång i tiden.

Lionsarbetaren Inger Holmqvist stod vid porslin och glas när entrédörren öppnades vid åtta på lördagsmorgonen.

– Då var det rusning som vanligt och många sprang hit till oss. Glas säljer alltid bra och vi är billiga, säger hon.

Även stekgrytor och rostfria kastruller har haft en en strykande åtgång. De kostade mellan 20-40 kronor.

– Plastlådor har också gått bra. Kastrullerna som ser bättre ut med lock är dyrast. Men det är ju jättebilligt ändå, säger Monica Binäs Lindström.

Även silverbestick för en krona styck är ett fynd. Många tog också chansen att köpa sig möbler. Soffor verkade många vilja ha. Eller bord.

Anja Eriksson Berg med maken Börje Berg lyfte tillsammans upp en grönmönstrad soffa på sin vagn som de skulle dra ut till den väntande släpvagnen.

– Rören gick sönder i vårt kök och vi fick en vattenskada. Vi har fått en ersättningslägenhet under tiden där vi bor. Vi kommer däremot inte åt vårt vardagsrum i den gamla lägenheten och kan inte flytta över möbler. Så vi får köpa något begagnat under tiden. Soffan betalade vi 350 kronor för, säger Anja.

Även lakanen sålde som smör i solsken, fast det regnade, enligt en Lionsmedarbetare. Kvinnorna stod och kände på lakanen som kommer från hotellverksamhet. Vad sägs om 10 kronor för ett mindre lakan och 20 kronor för ett dubbellakan.

– Hotellen har skiftat till nyare lakan själva och lämnat resten till tvätteriet. Vi har flera bingar med lakan. Det är både för dubbelsäng och enkelsäng. Lakanen har verkligen sålt som smör i solsken, säger Sol-Britt Lidgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler