Varslad om uppsägning: "Bara väntat på det här"

Tråkigt – men inte helt oväntat. Det säger personalen som varslas vid Gestamps verktygstillverkning.

10 september 2019 17:14

– Det blir mycket funderingar och det är ett ovisst läge. Men det är kanske inte så mycket annat att göra för företaget när konjunkturen ser ut som den gör, säger Magnus Johansson, verktygskonstruktör.

Hans kollega Ove Bäckström håller med.

– Finns det inga ordrar så är det svårt. Vi har några som närmar sig pension och det kan bli tal om omplaceringar. Vi får se hur det löser sig, säger han.

– Dock är det så att vi haft ganska mycket att göra senaste tiden, säger Johansson.

Hoppet om ett nytt jobb är dock stort.

– Klart man blir oroad. Men det sägs att det finns en efterfrågan på arbetsmarknaden och jag hoppas det ska ordna sig, säger Magnus Johansson.

Kristian Senbom anländer strax före klockan 14 till jobbet. Han ska kliva på skiftet men har varit på informationen som hölls på förmiddagen.

– Man har väl bara väntat på det här, faktiskt. Det känns ju inte bra men livet går vidare. På ett sätt ska det bli skönt om man nu tar sig härifrån, säger Senbom, som arbetat tio år på Gestamp.

Många ur personalen avböjer intervjuer. Andra vill vara anonyma.

– Det var ganska väntat att något skulle hända. Bilindustrin har det tungt i dag. Men det här var ju riktigt drastiskt, att hela avdelningen ska avvecklas, säger en man.

Stämningen är försiktigt hoppfull hos de flesta. Men en man är kritisk till hur Gestamp drivs.

– Finns det någon framtid för det här företaget över huvud taget? Det här är ett mycket farligt drag. Mycket kompetens kommer att gå förlorad, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonny Vikström