Hon understryker att maten ska även fortsättningsvis behålla en hög kvalitet med en inriktning på ekologiska råvaror.
Efter årsskiftet kommer en utredning gå igenom möjligheter till att minska kostnaderna.
– Vi tar hjälp av en extern kraft som ska se om det går att förändra vårt arbetssätt. Bland annat kommer vi att titta på våra mindre köksenheter. I dag har vi fem små kök som finns på samma skolgård som större matbespisningar.
Måltidsservice ska spara en miljon. Innebär det att någon tjänst försvinner?
– Det kan bli så, men samtidigt har vi brist på personal. I dag har vi svårt att rekrytera. Det kan snarare bli att vi inte kommer tillsätta alla våra tjänster.
Thomas Parvin, chef på serviceenheten, vill heller inte svara på vilka kök som kan komma att beröras av neddragningen.
– Vi kommer efter årsskiftet att titta närmare på platser, där det inte känns särskilt försvarligt att på sikt fortsätta att ha två skolkök nära varandra. Men jag är inte beredd i det här skedet att gå in på exakt vilka verksamheter som det handlar om. Vi har tittat på vad som är möjligt kring Svedjeskolan och Hertsöskolan samt när det gäller Vitå förskola och Vitåskolan, men i övrigt har vi inte hunnit längre.
En av de tänkbara platserna är Ängens förskola som ligger på samma skolgård som Ängskolan?
– Ja, det stämmer, men vi har inte hunnit någonstans i den frågan. Jag har ingen kommentar till det.
I mars 2018 beräknas det färdiga besparingsförslaget ligga klart.