Och så kom våren...

Poff, så blev det nästan sommar i Luleå. Våren har äntligen kommit och det syntes på stan. Har Luleåborna fått några vårkänslor ännu? Hur ser en perfekt vårdag ut och vad är det bästa med våren?

23 april 2019 16:34

Strålande sol, klarblå himmel och 18 grader varmt bjöds det på denna tisdag och många valde att äta lunchen ute, trots att de flesta uteserveringar ännu inte öppnat.

Camilla Wikberg, 44 och Sara Björnberg har definitivt fått vårkänslor och valde därför att äta lunchen ute på kulturhustrappan. Det bästa med våren är uteserveringarna i soligt väder, mycket folk som är ute och sopade gator.

Ann-Charlotte Sjaggo, 63, har också fått vårkänslor.

– Ja, det är härligt när fåglarna kvittrar och bäcken gått upp. Den perfekta vårdagen ska nog ändå vara rätt kall men solig, tycker Ann- Charlotte, så det är bra skidföre. Man sjunker ner för mycket om det är för varmt. Det bästa med våren är ändå ljuset, tycker Ann-Charlotte Sjaggo.

Jesper Olsson, 26 och Bo Karlsson, 56, sitter även de på kulturhustrappan i solen och äter sin lunch, så jo, nog har dom också fått vårkänslor.

– Trevligt att kunna börja äta ute och få ta fram löparskorna igen, tycker Jesper Olsson. Det är nästan som att även människorna tinar fram på våren, vi har gått lite i ide under vintern.

Nere vid kajen i Norra Hamn sitter Blerina Hoxha, 23 och Sara Hassan, 22. När de får frågan om de fått vårkänslor svarar de båda unisont:

– Ja, verkligen! Det är årets första lunch vi äter ute. Vi har inte ens med oss våra jackor, säger Blerina Hoxha. Vi satte oss här eftersom inga uteserveringar öppnat ännu. Det är ju annars det bästa med våren. Det och värmen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Riström

Ämnen du kan följa